Няма промяна в здравословното ми състояние: все още съм със симптоми на общо неразположение. Лекувам се като всеки български гражданин, на който е предписано домашно лечение от личния му лекар. Това написа във „Фейсбук“ премиерът Бойко Борисов, който е болен от коронавирус.

„Общото ми състояние не ми пречи да продължавам да изпълнявам служебните си задължения. Уверен съм, че нашето общество, водено от нашите лекари, които са едни от най-добрите в света, ще премине и през това изпитание. Спазвайте мерките и се пазете!“, гласи още публикацията на министър-председателя.

Здравословното състояние на Борисов се превърна в централна тема в края на миналата седмица, след като зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков се оказа позитивен броени дни след обиколка на обекти в провинцията, в която участваха министри и премиерът. Последният първо обяви, че има отрицателен PCR, РЗИ го освободи и от карантина като контактно лице, но в неделя заради симптоми последва ново тестване с позитивен резултат.

На фона на целия сюжет Борисов проведе среща със зам.-държавния секретар на САЩ, като на официалните снимки двамата са без маски.

Снимка: Министерски съвет

Вчера шефът на здравната инспекция в София подаде оставка, а от МЗ се разграничиха от решението на РЗИ да освобождава държавни мъже по-рано от карантина.