"Стискаме палци служебното правителство да остане колкото може по-дълго, защото колкото повече стои това правителство, толкова повече антидемократът Румен Радев се дискредитира", посочи лидерът на ГЕРБ. По думите му това служебно правителство "виси" на врата на Румен Радев и ще го потопи. 

"Искаме този път да сме опозиция и всеки ден да питаме какво става с ваксинацията и защо хвърляте ваксини", коментира още Борисов.

В интервю по БНР днес служебният министър Бойко Рашков заяви, че се надява Борисов да бъде призоваван на разпити и за най-малко 3 други случаи, макар и засега да няма определени дати за разпити, както и данни за етапите на разследванията.

"Да каже коя е Мата Хари, която е влязла в правителствената резиденция, с каква цел е влязла там. Аз мисля, че ако не сега, в най-близко време ще имаме възможност да доведем разследването за кюлчетата злато и няколкото милиона евро в нощното шкафче до край и този случай да бъде изяснен в детайли", заяви Рашков.

Друго незавършено дело е това за купуването на къщата в Барселона, за която Борисов отговори, че не притежава.

"Въобще за къща (в Барселона - бел. ред.) не са ме питали", каза той в отговор на въпрос за какво е бил разпитван в четвъртък в Националната полиция.

От ГЕРБ за пореден път заявиха, че на вота е имало преливане на гласове от ДПС към "Има такъв народ".

"На тези избори има голяма уйдурма, цифрите го показват – ДПС играха за ИТН", заяви Борисов.

"Навсякъде в смесените райони в горските стопанства, където мюсюлманите намират прехрана, във ВиК секторите – всички назначения са направени от ДПС. Там, където не са имали достатъчно хора – от БСП", посочи той.

"Ангажиментът към ДПС вече го свършиха. Назначенията са направени. Сега ДПС може да стои уж на страна. Нашият приятел Христо Иванов казва, че ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта. Правилно, това ще се превърне в поредното правителство, което се носи по вълните на неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС, които може би е забелязал около "Росенец"", заяви Борисов. Той припомни, че десетки кадри от ГЕРБ по райони са били разпитвани преди изборите.