ДПС съвсем целенасочено е преливала гласове към ИТН в Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград, Мадан, Рудозем. ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взимат близо 11 000 гласа.  

Това заяви Даниел Митов на брифинг на ГЕРБ.

По думите му след окончателния резултат на изборите и анализ става ясно, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа на ГЕРБ-СДС с близо 3000 гласа разлика.

"За никого не е тайна, че предимството на ИТН дойде от чужбина, но сигналите, които получаваме непрекъснато, се оказва, че големият брой отворени секции в чужбина не само, че не е увеличил процента избирателна активност, а и е създал възможност за купуване на гласове и контролиран вот", добави Митов.

От ГЕРБ имат легитимни съмнения как се е оперирало с машините и кой ги е пипал.  

Митов посочи още, че в София ИТН са получили сериозна подкрепа от ромските секции.

„Нашият резултат се дължи на дългогодишна работа в тези общност. Нямаме никаква представа откъде е дошла подкрепата за ИТН специално в София, но и не само“, допълни той.

По думите му нито един президент до момента не си е позволил да злоупотребява с Конституцията и институцията служебен кабинет по начина, по който го прави Румен Радев. 

"Той води война срещу част от българските граждани и демокрация. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори", каза още Митов.