„С оставката на Цацаров ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ. Не може да не Ви прави впечатление, че КПКОНПИ са само в Бургас, Поморие, Стара Загора, Враца, всички са кметове на ГЕРБ и в нито едно кметство на ДПС, БСП, нито на ИТН в Благоевград, нито в тези на „Демократична България“.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод новината за оставката на председателят на КПКОНПИ пред журналисти по време на посещението си в село Грашево, където направи дарение за ремонт на местната джамия от името на партията си.

Според него „веднага след тези обвинения е добре антикорупционната комисия да се събере веднага в парламента и да изслуша Цацаров и ДАНС за тези обвинения, които има към него“.

„Оттам нататък изявлението на министър-председателят да сложи свои хора в прокуратурата ме карат да бъда внимателен. Искам да видя законите. Виждам, че парламентът свършва на обед, никаква законодателна инициатива“, коментира Борисов по повод поисканата от парламентарната трибуна оставка на Иван Гешев.

По думите на лидера на ГЕРБ днешната акция на ДАНС и полиция в „Булгаргаз“ е резултат от „война на хасковските групи на Асен Василев и Румен Радев“.

„Имам чувството, че ако знамето беше в стария вариант с герба, щяха да го изчегъртат, а накрая чегъртат и хората на Радев. Хасковските войни са чудовищни, всички назначения са от Хасково. Сега налетяха на шефа на „Булгаргаз“, човек на Радев. Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев“, каза Борисов.

„Винаги сме били за по-голяма ваксинация. Винаги сме подкрепяли зеления сертификат, но веднага за всички. Не подкрепяме измислиците в момента, ще има зелен сертификат за МС, ама някой друг път, ще има за парламента, но след 20 дни, а за обикновения човек от днес за утре. Именно това породи протеста на „Възраждане“, заяви лидерът на ГЕРБ по повод опитът на протестиращи срещу ограниченията заради коронавируса да нахлуят в парламента.

Според Борисов протестите на „Възраждане“ по негово време са били по-насилствени, а сега са по-мирни.

„Другото, което ми прави впечатление е, че когато „Възраждане“ окупира МРРБ, всички казвахте колко е хубаво, че трошат, а изведнъж Ви заболя много. Който сади ветрове, жъне бури. Същите тези хора атакуваха министерството. Когато бяха до Радев, бяха готини. Направиха си протест, изведнъж станаха лоши. Вижте дали сега не са тихи и кротки“, каза Борисов.