Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остро разкритикува управлението на кабинета на Кирил Петков пред симпатизанти на ГЕРБ във Велико Търново.

„Актуализацията на бюджета гарантира само едно - липса на каквото и да е друго в държава общини събираме пари за армията, пари за отбраната, за МВР, за докторите, за учителите. Те искат да си купят една голяма група хора сега, за да отидат на избори. Само че с тази актуализация, с тези 5 милиарда само за догодина повече при този летеж надолу на икономии. А между другото чух един, който казва четвъртото тримесечие е било 4,5 растежът бил по-голям и ако това е истина де, значи войната в Украйна да ви пречи“, заяви Борисов.

"Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството", смята лидерът на ГЕРБ.

Борисов започна обръщението си със съболезнования към гражданите на региона, защото с такова правителство никога няма да има магистралите "Хемус", Русе-Велико Търново и тунел под Шипка.

"Това ви обрича на нулев просперитет. Щом това си избирате, на това трябва и да се надявате", каза Борисов.

"Допускаме, че услужливо не ви позволяват да извадите предизборните обещания на тези хора. И моля, ако греша да ме проправите. Върти ми се из главата за 4 магистрали и 3 моста. Това ми се върти в главата, от ковида може да съм пропуснал петата. Искам да запитам уважаемите медии, вече бюджет след бюджет се предлага. Ок, махаме Хемус, махаме всичко останало, къде са тези пари за тези инфраструктурни проекти. Уважаеми медии, питайте. Година и половина вече няма. Едно крилато изказване, че на година от спестените от кражби ще се правят 4 магистрали. Защо така услужливо вие забравяте да питате, защо, нали е демокрация, нали е свобода на медиите. Задайте тези въпроси. И като е толкова важна актуализацията на бюджета, щото ние не сме детска градина, съжалявам. Аз преди да стана премиер съм бил два мандата кмет на столицата, една мини Бъ;лгария, бил съм 5 години шеф на службите, бил съм и частник. Няма сега ние да учиме някой и през това време да съсипваме държавата, щото бил по-красив видите ли, което също е съмнително. Гледам с интерес и след това ще кажа, защото тези хора, които са дошли днес са дошли все пак с някаква надежда и аз съм длъжен да им дам все пак някакъв оптимизъм", каза Борисов.