Във „Фейсбук“ профила си Бойко Борисов написа "Обръщам се към Румен Радев, който се опитва всячески да раздели държавата: Родина е това, което носиш в сърцето си. За нея си готов да умреш!" Сблъсъка на президента с лидера на ДПС за родината-майка Борисов коментира и във видео в социалната мрежа от обиколката си в Разградско.

Радев раздели държавата политически и то толкова тежко, че виждате, изпадаме в момента в абсурдни ситуации, каза лидерът на ГЕРБ на среща със симпатизанти в Разград. 

„Партията, която ние победихме в България, Слави Трифонов брои 3 дни 1%, за да докара от чужбина гласове да могат да са първи. Но честито, не беше честно, но да приемем факта. От една страна иска да е победител, от друга страна иска да е опозиция. Вижте парадокса - първата партия – опозиция, втората партия – ние, опозиция, а петият, третият, шестият искат да правят правителство. Ако хората са ви искали – те са щели да ви подредят по друг начин. Ние два поредни избори сме първи и на равно с другите благодарение на вас”. 

"В същото време си направиха уйдурмата, както казвате вие тука, председател на парламента от опозицията, шефовете на най-важните комисии от опозицията - 8. Ние сме на равно с тях и имаме 4, и аз искам да съм такава опозиция.

А на ДПС, двете комисии, които определят бъдещето на България – регионалното и икономиката. Уж не искат ГЕРБ и ДПС, но май не искат само ГЕРБ", допълни Бойко Борисов.

Той каза, че в тези региони, които са минали и през Възродителния процес, Карадайъ го е обиждал много по време на цялата кампания, но никой не му е обърнал внимание.

„Само, че сега, се нещо уж скараха. И аз не съм сигурен, че се скараха, защото така се скараха и за „Росенец” с Христо Иванов. И двете партии вдигнаха… защото ДПС си втвърди електората, и Христо Иванов си втвърди електората. Сега същото правят с Радев. (…) Защото иначе няма как да им дадат двете комисии на бъдещето – икономиката и развитието на регионите в България".  

В коментар на ситуацията с COVID-19, Борисов каза, че идва много тежка COVID вълна, четвъртата, която вече ни залива.

„Днес поздравих проф. Мутафчийски, който има рожден ден, да ни е жив и здрав, както и други професори, които изнесоха три вълни на плешките си и за благодарност бяха изчегъртани и сега тези не знаят какво да правят. Унищожиха ваксинационната програма, не ваксинираха населението, сега се обясняват всеки ден и се оплитат какви мерки да слагат. Аз ще им кажа – след като не ваксинирахте населението и след като го поболяхте сега, още е слънчице, след 2-3 седмици няма да е така - ще препълните интензивните, ще препълните моргите и ще видите тогава какво ще стане”.

Борисов призова страната ни да прояви солидарност с хората в Афганистан и апелира "да се погрижим поне за афганистанците, които са помагали на българите в Кербала".

„Не само в България, и в Гърция, и в Турция имат страхотен проблем с миграционната вълна, защото те са първият буфер. И аз не мога да разбера, ние, които сме едни толерантни хора, българите, това чудо, това нещастие, това бедствие, което връхлетя Афганистан, и ние винаги сме били против нелегалните мигранти, ние винаги сме спирали… и по времето на бившия премиер Борисов България имаше нулева нелегална миграция, но винаги сме казвали – хората, които бягат от война, хората, които бягат от бедствия, ние като толерантен български народ сме длъжни да им оказваме помощ, така, както цяла Европа, както цял демократичен свят - за месец, за два, за три. Не може цяла Европа. Не може държавите, които кандидатстват за ЕС – Северна Македония, Албания, Косово, да заявят кой един, кой 100, кой 200, кой колкото има възможност. В края на краищата тези афганистанци в Кандахар, в Кербала, тези хора, които са помагали на българските военни, поне за тях да се погрижим. Талибаните вие знаете, тази религия проповядва добро, но има хора, които я четат по друг начин. И там мрат хора в Афганистан. И вместо нашето правителство да каже – Дайте, ние да помогнем, и в мое лице, в лицето на ГЕРБ-СДС, на българските мюсюлмани, християни, и други – те ще имат подкрепа. Те тайно се опитват да правят нещо". 

Бойко Борисов коментира и ситуацията със самолетите F-16, като заяви, че днес за първи път са похвалили президента за 5 години:

"Защото са изпратили искане за втората част на ескадрилата F-16 Block 70, която ние закупихме изцяло, платихме я, за да има и България най-модерен, най-хубав самолет за нашите пилоти, за нашата армия, за нашето въздушно пространство, да не се избиват със стара техника. И те и затова… пратихме, ама не сме пратили. Вие сте направили правилно нещо. Ние трябва да съберем цялата ескадрила. Отново имате 63 депутата „за” от ГЕРБ и СДС. Те пак такова едно – ама, само сме го пратили, ама не го искаме. Ами като не го искате, защо пратихте писмо. Това им казахме днес. Аплодираме това ваше решение, ама го кажете да ви ръкопляскаме. А не уж пратили са писмо, ама ни обясняват, че то не значело нищо. Като не значи нищо, не го пращай. Ако значи нещо, аз само мога да съм доволен, защото като гледам горе-долу как се въртят, след някой и друг месец от ГЕРБ пак ще зависят много неща, и ние трябва да ги платим. Милиард и 200 милиона щатски долара платихме за 8 самолета и ги платихме до стотинка. Не ги оставихме като дълг на някого. Да, сега можем да разсрочим плащането за следващите, но това е едно добро и правилно решение и ние ще го подкрепяме. Бихме подкрепили всяко действие, което спасява човешки живот".

Той допълни, че ние сме единствената държава от ЕС, която по време на пожарите в Турция не е помогнала дори символично.

„Вместо символично една пожарна да отиде, да покажеш, че като гори съседът, да му се притечеш”. 

„Такива лъжи по мой адрес се изсипаха, не мога да повярвам, толкова съумяха да го направят добре, но сега им лъсна цялата същност, видяхме им кандидатите за министри, какви хора са и как се карат само за постове. Не ги интересува ни COVID, ни миграционна вълна, само искат актуализация, за да им се дадат едни пари, които да могат да дохарчат", заяви още Бойко Борисов.