Ще заложим в бюджета за следващата година всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет като разпространи видео във Фейсбук.

"За семейства с едно дете – 40 лв., за семейства с две деца – 90 лв., за семейства с три деца – 135 лв. Помощта ще обхване 1 200 000 деца. По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия", посочи премиерът.

Снимка: btvnovinite.bg

Помощта ще обхване 1,2 млн. деца. Мярката се взима, като част от борбата със щетите от пандемията. Правителството гласува и удължаване на мярката "60/40" до края на тази година.

"Запазили сме над 300 хил. работни места, а с днешната мярка - още 200 хил. Това са 500 хил., по четири ги сложете като семейства - това са изключително много български граждани. По този начин ние ще продължим да държим безработицата около 7%, която пак ще е една от най-добрите в Европейския съюз", заяви премиерът. 

В момента детските надбавки се изплащат в пълен размер, само ако на човек от семейството се пада доход до 410 лева. Ако доходът е до 510 - се взима част от детските. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!