„Поредните им лъжи вече станаха факт. Никой не предложи план, всички се вторачиха да услугват на Радев, да му променят кодексите без изобщо да се занимават с ежедневието на хората. Благодаря на всички министри, че сте толкова отговорни и продължавате да действате. Понеже имаме проекта за Национален план за възстановяване и устойчивост на България. Изключително важен е и видяхме, че други планове няма. Няма и разумно предложение“.

Това каза в началото на правителственото заседание премиерът в оставка Бойко Борисов.

„Понеже не чухме нищо градивно, възложихме на Томислав Дончев да започне консултациите със службите на Европейската комисия с оглед окончателното изпращане на проекта“, добави Борисов.

Той връчи Плана за възстановяване на Томислав Дончев, който от своя страна заяви, че сме в състояние да стартираме предварителната проверка на Еврокомисията.

Премиерът в оставка Бойко Борисов продължи с думите, че днес е тъжен ден и той съвпада с деня на национално предателство. 

"За една шепа парички онези хора са предали Господа, а тези предадоха мечтите, очакванията на много хора. Всичко сме направили, но не им стига. Искат диктатура, абсолютно мнозинство, но няма да го постигнат. И ще ни вкарат в изключително тежка политическа криза - те вече ни вкараха. Затова Радев потърква ръце, помпа ги, за да може служебното правителство да остане, докато той каже", каза още Борисов. 

"За съжаление по нито една тема нямаме реален опонент. Скриха се, отново не показаха на хората какво правят. Единствено се водят от злобата и от своята некадърност. И колкото по-виждат, че са некомпетентни, че са неподготвени да управляват, толкова по-злобни стават“, коментира Бойко Борисов.

Красимир Каракачанов от своя страна обърна внимание с каква кола е пристигнал тази сутрин при президента Тошко Йорданов, а именно луксозна, която струва около 80 000 лв.