„Още преди изборите заявихме, че няма да правим коалиции с партии на статуквото – това е факт. В момента ние нямаме необходимия брой депутати за съставяне на правителство и това е очевидно. Така че беше ясно, че ние правителство няма да правим“.

Това каза Тошко Йорданов, след като „Има такъв народ“ върнаха мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

„Много близко до здравия разум е, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец. Което означава, че в този месец трябва да се направи най-необходимото, а това е да има горе-долу нормален изборен закон за следващите предсрочни избор“, каза Йорданов.

„Мажоритарни избори за един месец не могат да се направят. Всички лъжи, които бяха изречени, че „Има такъв народ“ се отказват от мажоритарни избори вчера лъснаха, защото в Правна комисия единствените, които предложиха на следващите избори да има мажоритарен вот, беше партия „Има такъв народ“. Всички гласуваха против, включително представителите на ГЕРБ, които до онзи ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала“, поясни Тошко Йорданов.

На излизане от президентството от ВМРО, които се събраха на протест там, освиркаха "Има такъв народ" със скандирания „Турски мекерета!“ и "Мутри вън!".