Коалиционен съвет може да има по всяко време. Аз всеки ден се виждам и с Каракачанов, и с Марияна Николова. Това заяви премиерът Бойко Борисов на годишния бал на КРИБ.

Вчера ВМРО обяви, че  ще поиска преглед на споразумението, по което работи управляващата коалиция. Искрен Веселинов от ВМРО заяви: „Ние сме по средата на мандата и ако нещо не върви, трябва да заявим, че не върви и да търсим решение на проблемите".

Борисов и 13 министри присъстваха на събитието на бизнес организацията. Борисов връчи голямата награда в категория "Качество". За пета поредна година балът е под патронажа на министър-председателя.

Снимка: БГНЕС

На събитието той обяви, че България се завръща към темповете за развитие на индустрията, подобно на ситуацията в страната ни преди 1944 г. „Сега вече виждате, където и да минете – завод до завода и всичко произвежда, всичко заминава за износ и това държи БВП висок. За комунистите няма по-добро от чуждите пари”, посочи Борисов.

Премиерът разкритикува идеята на депутата от ДПС Делян Пеевски да се намали ДДС-то върху хляба.

Снимка: БГНЕС

„Безплатно означава друг да плаща. Безплатни храни, лекарства, без ДДС, при 10% данък – къде ще ви излезе сметката, ще трябва да вдигаме данъците. Ние държим тези данъци предвидими и ще ги държим до края. За съжаление, ние останахме единствените, които продължаваме да се съпротивляваме срещу думата безплатно. Популизма стигна до там, че всеки се надпреварва, дори и либерална партия като ДПС, говори за безплатни неща непрекъснато. Понеже виждам колегата Адем, безплатни неща няма в живота”, каза Борисов.

Министър-председателят не спести остри думи към комунистическия режим. „Ако гледате Чернобил – сериала, сигурен съм, че го гледате, на първи май ни изкараха да правим манифестация в София, когато дъждът от Чернобил валеше, тея престъпници! Ние данъците няма да ги пипаме, защото те са най-добрата среда, която България може да си позволи. На финала сме за чакалнята на Еврозоната”, допълни той.