„В новия бюджет има 10% увеличение на заплатата. Вие си ги делете на нощен и дневен (труд), защото аз мога да почна да ви правя сметка нощно време спите ли на чаршаф или не спите. Работил съм я 5 години тази работа. Не се хващайте на тия приказки. Ние увеличаваме с 10% доходите. Началниците да правят сметка на кой – колко.”

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред огнеборците във Варна, където посети обновената сграда на пожарната служба в квартал „Аспарухово“ в града.

„Българските пожарникари са герои, заслужават много уважение. В работата си залагат живота си. Когато спят, цялата държава е щастлива. Но веднъж на 10 години се случва и те отиват и рискуват живота си”, каза Борисов.

Премиерът Борисов изтъкна, че държавата продължава да осигурява най-добрата техника за работещите в пожарните служби и сравни днешното оборудване със пожарникарското снаряжение по негово време.

„На 25-и ще седнем да се разберем. 10% увеличение и да видим къде може да направим маневрата, защото това е като лавина- единият ден медицинските сестри, на другия пожарникарите и полицаите”, заяви премиерът пред представител на синдиката на служителите в МВР.

Днес пак имаше протести на служители от МВР във Варна. Тяхното основно искане е за увеличаване на заплащането на нощния труд, което е буквално жълти стотинки на час.