„Съгласен съм с Христо Иванов, че е важно да има правителство. Нека обяви кабинет, да ни покани ни и да каже при какви условия, всичко, което говори, може да се случи и да подпишем документ.“ Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Точната дума, Христо, е нов обществен договор. Да се поеме ангажимент, че нашите партии, министри, няма да извършват каквито и да е незаконни действия“, добави той.  

По думите му не са нужни посредници.

"ГЕРБ сме узрели. Поздравявам г-жа Нинова, тя е казала, че начинът, по който пробвахме с посредници и неутрални лица, не е сериозен, никъде не се прави. Партиите избират своите ръководства, които носят отговорност пред цялата партията. Големите решения, важните решения, се взимат на лидерско ниво“, добави лидерът на ГЕРБ.

Той даде пример. „Аз ще се застъпвам пред партията, видях колко са гласували, да отвърна на Христо Иванов. Познавам те добре, като вицепремиер беше добър, честен, аз нямам забележки към теб. Обяви кабинет с министър-председател Христо Иванов, покани ни и кажи при какви обстоятелства може това да се случи, да подпишем документ, нов обществен договор по-точно. С една дума - застани, събери лидерите, покани Нинова, Костадин от "Възраждане“, покани Стефан Янев, Карадайъ, това е новият обществен договор. Тогава декларацията на ПП, всяка партия я има в програмата. Приемаме една декларация, слагаме подписите и сме готови. Но ме притеснява, че се въздържахте за "Джемкорп“, коментира още Борисов.