Премиерът Бойко Борисов отрече обвиненията за „спасяването на редник Киро” в началото на днешното правителственото заседание.

Така той отговори на вицепремиера Валери Симеонов, който обяви, че промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол са лобистки и обслужват интересите на бизнесмена Кирил Домусчиев. Симеонов сравни приемането на поправките с филма „Спасяването на редник Райън”, като го нарече „Спасяването на редник Киро”.

„На 6 юли 2017 г. това правителство одобри допълни разходи по бюджета на Министерството на икономиката за 2017 г. в размер на 2,4 млн. лева за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск за отмяна пред ВКС на решение на Арбитражния съд, постановено към „Кей Джи маритайм шипинг”. Ако сме искали редник Киро или редник Райън, или който и да е да пазим, е нямало да заведем тези дела”, аргументира се Борисов. На заседанието на правителството днес присъстваше и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Вчера президентът Румен Радев върна за ново обсъждане поправките в закона, а от ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят ветото на държавния глава.