Многопрофилните болници в Перник и Разград призовават за помощ в борбата с коронавируса.

Болница "Рахила Ангелова" в Перник се нуждае от помощта на 18 доброволци студенти по медицина, съобщиха от здравното заведение. Те ще помагат в Инфекциозно отделение, в двете вътрешни отделения, в Спешно отделение и в Отделението по анестезиология и интензивно лечение.

Петте отделения работят с пациенти с коронавирус. От доброволците 10 ще помагат като медицински сестри, а осем - като санитари. 

Ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение "Свети Иван Рилски" в Разград също призовава и моли всички лекари, които имат воля да помогнат в усложнената ситуация с епидемията от коронавирус, да се отзоват с помощ.

От там апелират лекарите от доболничната помощ, фелдшерите, медицинските сестри и санитарите, които искат да се включат в тази нелека битка в болнична среда, да помогнат.

Всички доброволци ще бъдат овъзмездени за труда, усилията си и добрата си воля. Ще бъдат обезпечени финансово и снабдени със защитни облекла.

Ръководството на разградската болница призовава още гражданите на региона да си наложат повече дисциплина и отговорност.