МВР има информация за контрабанда „и не само“ през турската граница и това е причината за действията на силовите структури през последните дни. Това каза пред журналисти вътрешният министър Бойко Рашков.

„Имаше затруднения във влизането в страната, но не днес – този въпрос беше решен. МВР имаше информация, която изискваше да бъде проверена. (…) Дали са пътували и за избори или и за други цели – ние трябва да проверим. Данните сочат, че като някои да са ползвали безплатен транспорт – не знам кой осигурява такива безплатни обеди или вечери, остават в сянката като нашите строители по магистралите. Очевидно има определена цел, която се съпътства от други цели - една незаконна контрабандна търговия“, обясни вътрешният министър.

Той подчерта, че има много добра комуникация с турския си колега и с посланика на Анкара у нас, като е убеден, че „проблемите от последните дни ще отшумят“. Рашков беше категоричен, че няма да допусне протести да възпрепятстват свободното движение.

Към момента „изборният ден започна и протича съвършено нормално и съвършено спокойно – както трябва да е, независимо от някои мрачни прогнози, които някои хора правят по политическа линия“. На въпрос дали се провеждат специализирани акции, Рашков отговори, че медиите ще бъдат уведомени, когато има конкретни резултати.

„Ние трябва да вземем мерки за ускорено развитие. За целта е нужен доказан ръководител с опит, нямаме време за експерименти. Като министър на вътрешните работи мога да кажа, че искам да победи онзи кандидат в надпреварата за президентския пост, за когото няма абсолютно никакви съмнения за връзки със структури, които доста дълго време влияеха върху нашето обществено-икономическо и политическо развитие“, заяви Рашков.