„Категорично няма да се откажа от имунитета. Трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва“. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, след като СГП поиска от главния прокурор да внесе искане за снемане на имунитета му.

„Бих започнал от вчера. Дали службите и министър Дерменджиев вчера разбраха, че е имало мъртви души и за изтичането на секретна информация. Защо вчера – за да няма правителство. Защо вчера пискаха моя имунитет? Целта е да няма правителство – ясно и точно“, посочи председателят на ГЕРБ.

„Две години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа. Сега има приет закон и веднага започнаха да искат имунитетите. Аз виждам атака и срещу ПП-ДБ“, коментира Борисов.

„От 2009 г. съдебна реформа няма. В момента, в който приехме да закона да има контрол над главния прокурор, се раздвижиха със страшна сила. Започнаха атаката по „Продължаваме промяната“, за да блокират всякакви разговори и работата на двете партии. Изтече записът неслучайно, защото тогава някой си е дал имунитета и са му дали охрана. Нека погледнем и от тази гледна точка“, посочи председателят на ГЕРБ.

„Хаосът е толкова голям, особени и при липсата на бюджет. На 400 км се пребиват в Косово. Войната в Украйна е смазваща. Трябва да гледаме и в тази гледна точка. Нямам притеснения. Не съм имал и нямам имот в Испания“, подчерта Бойко Борисов.

„Днес ще се видим с ПП и ДБ, защото хаосът в държавата е тотален“, коментира той по отношение на преговорите за съставяне на правителство.

„Когато има споделена отговорност, трябва да се излъчи такъв състав на Министерския съвет, който да успокоява и да гради доверие в двете политически формации. Аз платих цената със съдебната реформа и вие го виждате“, каза още Борисов.