„След записите са по-различни условията. Не може да се направи кабинет във варианта, в който ПП-ДБ си представяха. Сега министрите ще трябва да са 50 на 50, но да не са политически фигури“, коментира в „Тази сутрин“ PR експертът Нидал Алгафари.

„След като Борисов няма доброволно да си даде имунитета, той трябва да се гласува от Народното събрание. Това означава, че всички договорки ще бъдат да се върви напред, а не към Румен Радев“, добави той.

„Какво успя да направи Радев в периода на царуването си? Скара ни с ДПС, наложи тези „шарлатани“ във властта, след това изпокара всичко с БСП. Той не се опита да направи обединение. На него му хареса да има разслоение, за да може той да е на върха“, посочи Алгафари.

ПП-ДБ вече не настояват Асен Василев да е финансов министър, тъй като акад. Денков каза, че не е лесно да се намери такъв. Това означава, че търсят“, коментира журналистът Асен Григоров.

„Не вярвам имунитет да бъде клин в отношенията между ПП-ДБ и ГЕРБ. Борисов направи адекватен анализ. Има сили, които не искат да се случи правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ. Интересът на българските граждани е да има правителство, а в интерес на държавата е да се спазва Конституцията. Радев показа, че не му е приятно да живее в държава с парламентарна форма на управление“, каза още журналистът.