„Въпросният е назначен за министър, а не е избран. Същият вади спекулативни данни за уволнения и назначения от едно редовно правителство. Когато се яви на избори и получи доверие от избирателите може да провежда определена политика”.

Това каза за bTV в бившият началник на кабинета на Корнелия Нинова Калоян Методиев по повод критиките, които служебния министър на икономиката Никола Стоянов отправи към бившето ръководство на министерството.

По думите на Стоянов за последните 7 месеца са съкратени над 70 души от администрацията, някои назначени с конкурс, а са назначени други без конкурс.

„Държавните дружества бяха оздравени, както и цялата икономика само за 7 месеца. Това се вижда както от отчетите им, така и се потвърждава от европейската статистика. При това с намаляване на ръководните кадри. Това служебно правителство се занимава с кадруване, уволнения и назначения с реваншизъм и раздуване на щатове. Явно превземат държавата по предварително организиран от президентството план за овладяването й. Радев отдавна работи за връщането на Борисов”, казва още Методиев в позицията си.

Стоянов отправи остри критика към бившия министър на икономиката Корнелия Нинова. По думите му Нинова е нарушила закона, като е уволнила директори от борда на Държавната консолидационна компания (ДКК) и като не е свиквала комисията, която регулира вноса и износа на оръжия.

В позиция до медиите Нинова отрече и заяви, че Стоянов лъже и манипулира „Не са уволнени 72 души за последните 7 месеца. 24 са пенсионирани поради навършване на пенсионна възраст. 2-ма са уволнени поради груби нарушения, включително и чрез свикване на дисциплинарен съвет. Ако бордът на ДКК сега е от 4 души, а трябва да е от петима по закон и според министър Стоянов, защо той ги увеличава на 7? За да уреди хора на заплати или, за да има ново мнозинство, което да започне чистка по дъщерните дружества?“, пише в позицията на лидера на БСП.

Ответният огън от служебния министър на икономиката идва два месеца, след като бе отстранен от Корнелия Нинова от директорския му пост във ВМЗ-Сопот. Никола Стоянов отрече да търси реваншизъм.