Всеки срещу всеки - така изглеждат отношенията на партиите на ръба на ротацията. Престрелките и обидите продължиха и днес.

След като вчера се стигна до тежки обиди, днес нещата ескалираха още повече. Спорът между Делян Пеевски и Христо Иванов се ожесточи.

  • Споровете се въртят около три основни теми:
  • Кой иска да овладее служби и регулатори,
  • Кой иска да предизвика предсрочни избори,
  • Има ли смисъл от предложения меморандум,
  • Защо ГЕРБ "примъква" ДПС към властта на фона на двустранното управление?

Според ДПС, Христо Иванов цели нови избори, а меморандумът, предложен от ПП-ДБ на ГЕРБ, e бил подвеждащ.

„Като гледам Христо е от най-древната професия - малка сладка куртизанка, която лъже, после си признава, сяда по скутове, излиза обидена“, каза председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

„Господин Пеевски болезнено преживява, че стоте процента контрол, които досега е свикнал да смята, че му се дължат ,вече не могат да продължат по тази начин. Той се опитва да въвлече всички в един отвратителен краен скандал“, посочи съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

От Варна в задочния диалог се включи Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ отново обяви, че меморандумът е незрял документ и разтълкува ходовете на ДПС и ДБ.

„ДПС има утре конгрес – на тях им трябва кандидат който да брани ДПС от всеки и те си играят и си спазват своята политика. Колегите от „Да, България“ искат да покажат на своите избиратели, че нямат нищо общо с ДПС“, допълни председателят на ГЕРБ.

„Стига толкова димки кой ще бъде външен министър и кой не. Въпросът е КЗК ще работи ли като хората, ще имаме ли Мартин Нотариуса и Пепи Еврото през следващите 5 години. Всичко останало е театър и този театър се счупва от време на време“, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.