Във видинското село Гомотарци хората са видели огнения диск буквално над главите си и са се изплашили. Тази нощ в небето над България беше засечено падането на метеор.

В една от къщите е паднала отломка. Съседи веднага са сигнализирали властите, защото са се притеснили от възникването на пожар. Часове наред е имало оглед, но органите на реда не са открили каквито и да било щети. 

„Бяхме в двора, пред къщата, когато огнено кълбо се появи от небето, леко ни освети и падна при комшиите, след това чухме гръм. Падна там, снощи не видяхме нищо, там не може да се влезе“, разказва пред bTV Жулиета Аврамова.

Заедно с кметицата хората обикаляли часове наред, страхувайки се от пожар в необитаемия имот.

„Гледахме с комшиите с фенерчетата на телефоните дали има нещо да гори и да пуши, абсолютно нищо нямаше“, каза Ирена Иванова, която е кмет на село Гомотарци.

В съседното село Покрайна огненото небесно тяло изплашило както хората, така и животните.

„Вътрешната врата изтропа и все едно, че падна бомба. Помислих дали се не взриви нещо някъде. Кученцето скочи на крака и то като мен гледаше уплашено“, разказва и Пламен Антов.

В самия Видин се разтресли високите етажи.

„Питах комшиите дали няма земетресение. Казаха, че също са чули гърмежа, но никой нищо не е видял. След това разбрахме, че нещо е паднало“, споделя Николай Щирков.

„В града специално, като стане такъв гръм, човек всичко може да си помисли - и кола може да се е взривила, и инцидент някакъв може да е станал. Всякакви криминални престъпления има“, твърди Марио Димитров.

От полицията успокоиха, че става дума за природно явление без последствия и към момента в областта е спокойно.

„Още снощи бяха мобилизирани всички налични сили в областта да търсят пострадали хора, евентуално възникнали пожари. Нямаше сигнали за щети. На различни места по различен начин се е чуло, с различна сила, възможно е да има изплашени хора“, обясни ст. комисар Петър Коцин, директор ОДМВР-Видин.

Данните и от румънска страна час преди полунощ са били, че се касае за природно явление.