„Тази вечер ще споделя какво видяха очите ми в Украйна, ще поговорим в чисто човешки план и се надявам да стигнем максимално обхватно решение по казуса. Аз ще споделя това, което видях. Това, което чух от президента Зеленски. Не съм седнал да убеждавам никого. Това лежи на съвестта и отговорността на всеки един човек, защото тук е морален казуса, тъй като хора като нас в момента губят животите си в Украйна, но всеки ще решава за себе си“, каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов преди извънредния коалиционен съвет тази вечер.

По думите му украинският президент не е искал от страната ни оръжие, а техническа помощ.

„Не мога да коментирам какво ще реши Корнелия Нинова, какви заявки дава. Лошо е в момента да използваме тази криза с Украйна за политически цели, за политически кампания. Всеки си носи глава на раменете. Всеки може да реши и да прецени. Понякога страховете от това, че могат да се изгубят лични позиции в политически партии са от едната страна на барикадата. От другата страна са човешките животи, така че всеки по съвест нека да вземе собствено решение. Аз за себе си съм го взел“, коментира Балабанов.

игурен. Народното събрание не дава оръжие, ще ви даде мандат ще даде мандат.

Точно така. Това е ролята на народното събрание. Въпросът е как ще изглежда самото предложение, в какъв обхват ще бъде толкова по точно ще пиша от там нататък. Отговорност логично носи министерски съвет с министър председателя. Както сме го заявили до момента, всеки има правото сам да изрази гласа за. Мисля, че това са на база на логиката.

Въпросът за военната помощ за Украйна „не е част от коалиционното споразумение. Това е нещо, което ни застигна. Не мисля, че това ще разтури коалицията Задава се по-голяма битка в следващите седмици по отношение на Македония“, смята Балабанов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!