Случва се нещо безпрецедентно, подложени сме на изключителен натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев използва и изгуби времето ви (б.р. на медиите), за да говори пълни глупости. Това заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

"Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи без нито един факт", добави той.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов показа запис, по думите му, на разговор между спортния министър в оставка Радостин Василев и депутатът от ИТН Христинка Иванова, в който той я убеждава да напусне партията.

"Г-жа Христина Иванова депутат от ИТН от Плевен, която трябваше по списъка на една медия, да стои до Радостин Василев. Тя не е там, но е присъствала на всички завери, които са правени. По-забавното е, че отказвайки да отиде там, мутрата Радостин Василев ѝ се обажда - заплахи, натиск. Надявам се вътрешният министър и прокуратурата, до които ще ги изпратим, да се задействат", заяви Йорданов.

Христина Иванова, заяви, че е била заплашвана от Радостин Василев и друг път.

"Изключително съм щастлив, че подобен душевен отпадък не е при нас и че организира още няколко като него. Това е прекрасно за нашата партия. Предполагам, че чухте, че са имали среща с Кирил Петков в апартамента му. Моралът на Петков е както разбирането му за Конституцията – никакъв", добави Йорданов.  

Балабанов заяви, че отцепването на депутатите от ИТН (б.р. спортният министър в оставка Радостин Василев, професор Николай Радулов, адвокат Иво Атанасов, инженер Георги Георгиев, Деян Петков и Светлин Стоянов – координатори на ИТН в Северна България) е с идея „пари, подкупи и обещания за постове“.

"Това че, МРРБ е разковничето на оттеглянето е фалшива теза, която се тиражира от министър-председателя от първия ден, в който разбра, че дните на правителството са преброени", заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов.

Тошко Йорданов добави, че Георги Георгиев се отцепва от ИТН, защото "не е на мястото на Гроздан Караджов".

"Георгиев и депутатът от ГЕРБ Маноил Манев искаха оставката на шефа на БАБХ", каза още той.

Балабанов разказа за свой разговор с началникът на кабинета Лена Бориславова, в който тя е заявила депутатите от ИТН "да се кротнат по медиите", за да "не отвърже" тя своите депутати да говорят.

Вижте повече във видеото.