Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор, за който твърди, че е между спортния министър в оставка Радостин Василев и депутата от ИТН Христинка Иванова по време на брифинг на партията.

Припомняме, че по-рано днес Радостин Василев и професор Николай Радулов, адвокат Иво Атанасов, инженер Георги Георгиев, Деян Петков и Светлин Стоянов – координатори на ИТН в Северна България, които обявиха, че се отцепват от ИТН и "свалят доверието си от Слави Трифонов".

В записа се чува как мъжкият глас убеждава събеседника си да напусне групата на ИТН:

Мъжки глас: Как можеш да не слезеш. Всички сме тук, чакаме те.

Женски глас: Разбирам те, но си промених решението.

Мъжки глас: Слушай ме, няма ама. Идвам да те взема аз лично.

Женски глас: Няма да ходя никъде.

Мъжки глас: Слушай ме, Христинче. Слушай ме, аз не съм предател, правя го за твое добре, не ме предавай и ти. Само аз съм ти обещавал.

Женски глас: Никой нищо не ми е обещава; и на никого нищо не съм взимала. Мога да си отида и на село, както се казва. Изобщо не ми е проблем.

Мъжки глас: Тогава си подай молбата и напускаш Народното събрание. Ще ти пратя хора и ще ти направят молбата, както пише по книгите

Женски глас: Къде трябва да я подам тази молба?

Мъжки глас: Ще ти кажа къде да я подадеш, щом не искаш да подкрепяш, значи си предател. Как може такова нещо, ти беше вкъщи и слуша всичко. Това да не ти е някой друг. Това е премиерът.

Женски глас: Разбирам те, но аз ПП не мога да стана никога.

Мъжки глас: Няма да станем „Продължаваме промяната“ бе, човек, няма да ги подкрепяме даже. Те имат подкрепа отдругаде, но за да ги запазим, за да останеш депутат. Иначе се връщам в парламента и ти оставаш никъде и никога няма да си никъде. Искам да те запазя теб. Пътувам към теб.

Женски глас: Не, не, няма да дойда. Не искам, промених си движението. Няма смисъл.

Мъжки глас: Защо, ама ние няма да ги подкрепяме. Ние си изразяваме нашата воля. Бъди спокойна, всичко ще мине. Не се страхувай, някога да съм те заблуждавал? Уплашиха ли те, какво стана?

Женски глас: Кой да ме уплаши, като никой не знае как се казвам. Няма кой да ме плаши, просто си помислих и по-добре мога да си ходя и така.

Мъжки глас: За теб не е по-добре.

Женски глас: Ти най-добре знаеш, че никога не съм робувала за постове. Работила съм за една кауза, тръгнала съм за една партия и това ми е било за мен.

Мъжки глас: Идвам да те видя за пет минути, недей идва тогава.

Женски глас: Не съм си у нас.

Мъжки глас: А къде си?

Женски глас: При гаджето.

Мъжки глас: Кажи къде, за пет минути да те видя.

Женски глас: Не, не.

Мъжки глас: Това ти е решението?

Женски глас: Да.

Мъжки глас: Тогава утре ще дойдат хора при теб да си подадеш молба за напускане на Народното събрание и ще видиш, че ще го направиш.

Женски глас: Добре. Еми, хубаво, сега. Ти ме заплашваш.

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев ще даде първо телевизионно интервю след разкола. Той ще гостува утре в студиото на "Тази сутрин" с водещ Златимир Йочев.