Не е постигнат консенсус на Консултативния съвет по национална сигурност. Това съобщи пред журналисти Десислава Атанасова от ГЕРБ на излизане от президентството.

„Няма да има общо становище, което да е изразено публично, тъй като всички участници от страна на парламентарните групи считаме, че темата за актуализацията на бюджета трябва да се дебатира в парламента“, заяви Атанасова.

От ГЕРБ настояват дебатът за бюджета да се води в Народното събрание и той да не се обвързва с други конституционни процедури. Атанасова визира връчването на следващи мандати.

От ГЕРБ считат, че трябва бързо да им се връчи мандата като втора политическа сила и отново заяви, че ще го върнат.

„На България е нужно спешно правителство. Три партии вече са заявили, че са готови да предложат състав на Министерски съвет. Тоест – не бива да се бави връчването на мандата нито на втората, нито на третата политическа сила“, категорична бе Десислава Атанасова.

Относно мигрантската криза са били представени данни, но не е имало обща позиция.

Десислава Атанасова съобщи, че по време на заседанието е имало гласуване служебният министър на икономиката Кирил Петков да не бъде допуснат заради казуса с двойното му гражданство.

"Не може гражданин на чужда държава да присъства на подобен тип разговори и срещи", каза тя и добави, че всички представители на партиите, с изключение на Христо Иванов, са гласували Петков да не бъде допускан на КСНС. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!