Амфетамини и екстази са открити по време на обиските, довели до ареста на столичен полицай. Прокуратурата му повдигна обвинение за разпространение на наркотици.

Младият униформен е разследван около месец след сигнал на негов колега. Арестът му вчера станал в момент на сделка.

Общо 3 продажби на наркотици успяват да документират разследващите. Те обаче все още не са стигнали до лицето, от което се е снабдявал с дрога полицаят. По време на обиските освен наркотици е открит и тефтер с информация за осъществените продажби.

„В предишните случаи той лично е давал наркотичното вещество и е получавал парите. Вчера е оставил наркотичното вещество на разстояние от колата, в която се е намирал. И лицето, на което продал тези 50 таблетки, е отишло до въпросното място, след което се е върнало в колата при обвиняемия”, разказва градският прокурор на София Емилия Русинова.

Според разследващите, стойността на продадените вчера таблетки била 500 лева. По време на претърсване в жилище на полицая са открити още наркотици, скрити в абсорбатор. Била открита и сумата, получена при предишната продажба.

Задържаният започва кариерата си като стажант в МВР през 2016 г. Година по-късно е назначен в сектор „Охрана на обществения ред” в Четвърто районно. Няма наказания. „С поведението си не е демонстрирал по-висок стандарт, дейността му е била конспиративна”, посочи главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Вътрешният министър Младен Маринов беше лаконичен: „В ситуация, в която има власт, има натиск от криминалния контингент, винаги има риск от получаване на изкривявания и тръгване в лоша посока. Не е първият и не е последният”.

От МВР обясниха, че не е изключено да има още задържани по случая. Очаква се утре съдът да реши дали да остави полицаят зад решетките.