Амфетамини и екстази са открити по време на обиските, довели до ареста на полицай от Четвърто районно в София.

От прокуратурата обясниха, че младият служител на реда е арестуван по време на сделка за продажба на наркотици. Вътрешният министър Младен Маринов съобщи в парламента, че по случая е работено от около месец.

Снимка: bTV

Общо три продажби са документирали разследващите, но все още не са стигнали до човека, от който се е снабдявал с дрога полицаят.

Сигнал е подаден от негов колега. По време на обиските на акцията вчера са открити и голяма количество пари и тефтер с информация за осъществени продажби:

„Наркотикът в дома му е намерен в абсорбатор, продажбата е осъществена по различен начин, отколкото в предишните случаи, когато лично е давал наркотичното вещество и е получавал парите. Вчера е оставил наркотичното вещество на разстояние от колата, в която се е намирал и лицето, на което е продал тези 50 таблетки е отишло до мястото, взело е наркотичното вещество, след което се е върнало в колата при обвиняемия”, заяви Емилия Русинова, Ръководител на Софийска градска прокуратура.

Снимка: bTV

“За съжаление, тези, които идват, не са били в казарма, където се получават базисни знания. И такъв човек в ситуация, в която има власт и натиск от криминалния контингент и работи на улицата винаги има риск от получавания на изкривявания и тръгване в лоша посока”, обясни вътрешният министър Младен Маринов.

Задържаният полицай е от Четвърто районно управление, работи там от две години, не е наказван и не е демонстрирал висок стандарт на живот, поясниха от прокуратурата.

Съдът ще реши утре дали той ще остане зад решетките.