Постепенно отпадат ограниченията за движение по планинските проходи в страната, но пък ситуацията в Североизточна България започва да се усложнява и там се очакват сериозни валежи от сняг и навявания. Това казаха на брифинг от ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“.

От нощните часове до сега 1320 снегопочистващи машини са работили по пътищата, посочи началникът на АПИ Георги Терзийски.

Магистралите са проходими при зимни условия без ограничения за тежкия трафик. Камионите не се движат в проходите в Област Смолян и в направленията Белово – Юндола и Девин – Михалково. Вече няма ограничения в Петрохан, Шипка и Прохода на републиката, посочи Терзийски.

Той обаче предупреди – усложнява се обстановката в Североизточна България. Началникът на пътната поддръжка в АПИ инж. Даниел Иваничков посочи, че се очакват сериозни валежи в областите Шумен и Добрич. Пътят Каварна – Шабла е затворен поради навявания, тежкият трафик е спрян през Шумен – Каолиново и Варна – Аксаково. От пътната агенция съветват да пътуваме в Североизтока само при крайна необходимост.

Предупреждения за опасно време има и в Бургаско.

„Нямаме информация нито по магистралите, нито по републиканската пътна мрежа за бедстващи хора и закъсали автомобили“, посочиха от АПИ.

Те призоваха шофьорите да тръгват на път подготвени за зимните условия.