Още един човек от властта  е с апартамент от строителна фирма „Артекс” на цени под пазарните.

Снимка: Министерство на младежта и спорта

Заместник-министъра на спорта Ваня Колева ще е съседка на Цветан Цветанов в сградата на улица "Латинка" в престижния столичен квартал „Изток”.

Цветанов е кум на Колева. Тя е купила апартамент от над 230 квадратни метра и гараж за общо 665 хиляди лева, показва справка от Агенцията по вписванията.

Снимка: btvnovinite.bg

Сделката ще се финансира с банков кредит.

Снимка: btvnovinite.bg

Сметките показват, че цената на квадрат за Ваня Колева е около 1300 евро.

Според брокери в района цените са двойни. Колева обясни, че жилището е придобито през 2016-та, когато е била "парламентарен секретар" и „година по-късно е вписано в декларацията й пред Сметната палата".  

"Към онзи момент това беше цената, която е обявена и предполагам на всички, които са закупили. Не съм била по никакъв начин с приоритет. За мен цената, която беше предоставена, беше цената, който ползват всички и аз не съм имала предварителни разговори по обявената цена. Тоест това, което е обявено, това съм заплатила и съответно затова и съм изтеглила кредит поради липса на лични средства към момента. И към момента този апартамент се изплаща по кредита", коментира Ваня Колева, зам.-министър на младежта и спорта.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!