Цветан Цветанов си купил луксозен апартамент много под пазарната цена на имота. Това показва съвместно разследване на "Свободна Европа" и "Антикорупционния фонд". Според публикацията им зам.-председателят на ГЕРБ е придобил жилището четири пъти по-евтино.

Апартаментът в престижния квартал „Изток” се намира в наградената през 2017 г. "Сграда на годината". Това е кооперация „Летера” на фирма "Артекс", известна като "Къщата на буквите".

В нотариалния акт пише: "Апартамент 10, с прилежаща сервизна шахта, със застроена площ на апартамента 239,90 кв./м."

Снимка: btvnovinite.bg

В сделката попада и двоен гараж, отделен от останалите в сградата, плюс "ВИП асансьор", чиято шахта, според нотариалния акт, също е собственост на семейство Цветанови, става ясно от разследването. 

Снимка: btvnovinite.bg

За да се сдобие с имота, Цветанов разменя със строителя две свои жилища на улица "Елемаг" заедно с две паркоместа. Доплаща и 100 000 лева. Така вторият в ГЕРБ придобива апартамента срещу 386 654 лева.

Снимка: btvnovinite.bg

Цената за имота излиза по 627 евро на квадрат, а квадратен метър в сградата започва от 2600 евро, твърдят от „Антикорупционния фонд”.

Засега строителите се въздържа от позиция, а самият Цветанов заяви, че е сключил сделката законно.

Снимка: btvnovinite.bg

„Разменен е за тези два апартамента, в които живеех до 2018-а лятото и направихме замяна, като квадратурата на тези два апартамента, с разлика от 39 кв. м – тази развика, която съм доплатил с тези 100 000 лева. Всичко е на всичко е в един принцип на правото. Една сума е и с кредит, който изплащам и в момента, а другата сума е от възнаграждения в семейството. Сега  в момента имаме само два апартамента”, обясни Цветанов.

Припомняме, че той беше замесен в имотен скандал през 2010 година. И тогава обяви, че всичко е законно.