Лъжа е, че е било забранено да се проведе празненство на връх Шипка по случай 3 март, заяви здравният министър Костадин Ангелов в отговор на речта на държавния глава, в която се казва, че управляващите карантинират националната памет.

Има два варианта – или президентът лъже, или лъжат президента, допълни Ангелов и прочете писмото, което е изпратил до президентството за честванията на Шипка:

„В писмото, което аз съм написал до дирекция „Държавен протокол“ казвам следното: „Предвид значимостта и символиката на националния празник на Република България 3 март, считаме, че провеждането на празнични събития следва да бъде позволено, но ограничено до провеждане на открито“.

"Кажете ми кое беше забранено на 3 март? Имаше ли пропускателен пункт? Имаше ли органи на РЗИ? Имаше ли наказани, защото са там? Много ми е трудно да се обяснявам лъжите на хората, които ги изричат, не ми се иска да коментирам думите на президента", заяви здравният министър и каза, че миналата година пак е имало подобен проблем.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!