Очевидно намаляването на субсидията беше някакъв наказателен ход срещу БСП от страна на ГЕРБ преди изборите. Това е моето впечатление и съвсем очевидно има някакво съгласие и консенсус да бъде възстановено донякъде финансирането от държавния бюджет. Това каза в предаването „Лице в лице” евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той коментира думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, че коалиционните партньори са искали да се определи субсидия, иначе няма да гласуват бюджета:

„Това, което казва Дариткова, ми звучи като оправдание. Ако ГЕРБ не са искали да гласуват такова нещо, нямаше да го гласуват. Така, че въпросът е към тях. Това са твърдения един каза, другият каза, третият каза".

По думите му, не може голямата политическа партия, тази, която твърди, че носи отговорност за управлението да дава такива обяснения за гласуването си в зала.

"Тук трябва да се казват нещата честно и не да се крият и да се опитват да се оправдаят по някакъв начин. Честността е най-добрата политика”.

Целия разговор гледайте във видеото.