Българските и европейските избори през погледа на Ангел Джамбазки, който два мандата представляваше България в Европейския парламент.

Имал съм много оферти от други партии за евроизборите. Има две, които в момента са реализирани, каза Джамбазки.

Той коментира, че е националист от по-старо поколение. Джамбазки обясни, че е възможно и да си патриот, без да си русофил.

„Това ме накара да се замисля за това колко струва последователността в политиката. Колко струва струва личният избор дали може да се върнеш при тези, които си обикалял и си уверявал, че трябва трябва да гласувам за теб а и след това да се завъртиш да отидеш някъде другаде. Казвам, че две от тези оферти са реализирани в момента с мандати, тоест гарантирали са“, добави Джамбазки.

Според него десните организации в Европа не са еднакви.

„Има различни политически десни организации в различни държави и не може да бъдат слагани под общ знаменател Льо Пен и фронта във Франция, тази в Германия. Има различни политически формации и те преследват различни цели Всъщност обаче това, което ги събира, ни събира в съюзи макар и не много стабилни. А желанието ни е Европейският съюз да бъде повече Европа на отечествата и по-малко Европа на Федерацията. Сега има различен прочит на събитията в Украйна“, каза Джамбазки.

Той обясни, че ВМРО сега може да не е на ключова позиция, като преди, но определено не се знае дали това ще е винаги така.