Специализираната прокуратура иска постоянен арест за четирима от обвинените по аферата с боклука. Сред тях е заместник-министърът на екологията Красимир Живков.

Прокуратурата настоя те да останат за постоянно в ареста с основния мотив, че тяхната дейност е извършвана „упорито и с чувство на безнаказаност“. Според държавното обвинение Красимир Живков като висш държавен служител би могъл да повлияе върху свидетелите или да извърши друго престъпление.
За Атанас Бобоков аргументът е, че разполага със сериозен финансов ресурс и може да се укрие от правосъдието в чужбина. Според държавното обвинение от действията на групата са настъпили множество вредни деяния и въздействия върху екологията и оттам върху човешкото здраве.

Адвокатите контрираха, че няма достатъчно доказателства специално за Живков, според чийто адвокат става ясно, че има повече данни и повече подписани документи от другия му колега - ресорният зам.- министър Николай Кънчев в екоминистерството.

При обиските разследващите откриха списък в един от сейфовете в един от обискираните адреси с имена със суми в милиони в левове и долари.

Атанас Бобоков отказа да коментира. Предстои съдът да се произнесе с решение дали да остави в ареста четиримата задържани от групата или да определи за тях други мерки за неотклонение.