Прокуратурата пусна списък с имена и суми, иззет от дома на един от обвиняемите за незаконен внос и преработка на опасни отпадъци.

Открит е в жилището на А.Б. (вероятно Атанас Бобоков) зад цветна снимка.

Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери.

В горния край, видимо след поправка, и написана цифрата 70. До нея се чете "В България – 62".  И две графи – "зад граница" и "Бандити", която се разделя на убити и живи. 

Ръкописният списък съдържа 41-но имена. Някои са с име и фамилия, а други само с малко име или само с фамилия. Срещу всяко име има сума в долари или лева - на голяма част от тях е изписано "милиони".

Ето и кои са част от хората. Предполага, че на места думата милиони е заменена със знак или е изпусната.

Пловдивският бизнесмен Георги Гергов фигурира с 35 – 40 долара.

Срещу името на собственика на "Овъргаз" - Сашо Дончев, стоят 50 млн. лв.

Срещу това на Петър Манджуков - 120 млн. лв.

Списъкът продължава с Маджо, Младен Мутафчийски и 100 млн. долара и Любен Гоцев.

Срещу името на покойния Емил Кюлев е изписано числото 400. А срещу това на групировката ВИС - 250. Алексей Петров фигурира със 150.

В хода на разследването информацията ще бъде проверена и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на свидетели, уточниха от прокуратурата.

Оттам съобщиха днес, че 10 души са обвиняеми по случая с незаконен внос и преработка на опасни отпадъци. Седем са за участие в организирана престъпна група, а трима – за документни и данъчни престъпления, като на един е повдигнато и вторично престъпление за управление на опасни отпадъци.

От брифинга на прокуратурата стана ясно, че зам.-министърът на екологията Красимир Живков е подпомагал противозаконна дейност с внос и износ на отпадъци на бизнесмените братя Атанас и Пламен Бобокови. Живков в е упражнявал натиск върху служители в ековедомството със заплахи за уволнения.