Зрители на bTV сигнализираха за тревожна гледка на пътя – абитуриенти, пътуващи към Банско, с бутилка алкохол в колата и чаша за водача зад волана.

Клипът е качен в „Инстаграм“, а на кадрите ясно се вижда, че освен пасажерите, шофьорът също пие. В публикацията зрелостниците пишат – „Нещата са извън контрол“.

„Да шофираш, докато си пил и до теб и зад теб стоят хора, за които ти си отговорен, за техните животи, както си отговорен и за животите на всички, с които се разминаваш… Този клип да го видят повече родители, за да си дадат сметка как се възпитават деца и се надявам също да го видят нужните органи“, разказва Георги Панчев, подал сигнала.

Не става ясно откъде са абитуриентите. Ако съдим по номера на автомобила – Кюстендил. Опитахме да се свържем с тях за коментар, но безуспешно. Веднага след това авторът изтри кадрите и заключи профила си.

С началото на баловете от МВР обявиха, че ще гледат снимки и записи. Предупредиха и че ще осигурят присъствие за спазването на правилата.

„Не е достатъчно само присъствие, трябва и контрол. Дори и да не катастрофира днес, дори да не загине някой днес, усещането му, че няма контрол на пътя се предава в по-нататъшния живот на тези абитуриенти“, обяснява Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Столичните полицаи апелират и за спазването на правилата за пиротехнически средства. Всички нарушители ще бъдат санкционирани.