2023 под лупа: Кои бяха най-куриозните истории през годината

Бой за кебапче, върколаци в Костинбродско, със скара в енергото и „три пържоли за 500 лева“ - това са част от темите, предизвикали най-голям интерес

Снимка: bTV

Редакторски екип Редакторски екип

Публикувано в  12:00 ч. 28.12.2023 г.

Това са те – любимите ви смешни и куриозни истории през 2023 година, събрани на едно място. Могат да бъдат обобщени с комбинацията от две сентенции – едната в стила на Мърфи, а другата – от Шекспир:

„Ако нещо лошо може да се случи, то със сигурност ще се случи“, но все пак „всичко е добре, когато завършва добре“.

Ето кои бяха сред най-паметните куриозни истории на btvnovinite.bg:

1. Снимката на забързана жена с върбови клонки пред потеглящ трамвай стана хит в социалните мрежи, но най-вече заради реакцията на ватмана.

Само пред bTV ватманът Румен Петров и фотографът Иван Шишиев разказаха историята на снимката, превърнала се в основата за колажи на всякаква тематика, но и останала като пример…

2. Сред най-популярните истории е тази на Мирослав Петров. Въпреки всички абсурдни перипетии, пред които е изправен, той успява да разкаже за тях с усмивка, а усилията му са увенчани с успех срещу обърканата система.

3. В сутринта на един от летните неделни дни немалко посетители на зоопарка в Стара Загора се наложи да бъдат евакуирани, след като леопардът Данте е излязъл от клетката си.

4. Служителка на магазин в Сливен успя да задържи крадци, които не останаха незабелязани. Видеото вижте тук:

5. На 8 март при ежедневния контрол по пътната безопасност в центъра на Сливен патрулите спират автомобила на Стефан Стефанов. 92-годишният мъж се оказва с алкохол в кръвта и без свидетелство за управление. Пред bTV обясни, че има книжка от 1962 година, но не знае къде е.

6. „Три пържоли за 500 лева“ на морето – една от запомнящите се истории от лятото, породила страсти в социалните мрежи и в ресторантьорския бранш. Сред куриозните истории е тази на Пламен, ял американски уей сей прайм рибай стек.

След това екип на bTV се срещна с него в местната скара в село Беломорци.

7. В Румъния 64-годишна жена преживя неприятна среща с паякообразно, като хипотезата ѝ е, че то е внесено в дома ѝ заедно с… банани.

8. В средата на декември вълна от коментари и споделяния на снимки на необичайно същество заляха Фейсбук, а то се оказа…

9. Какво правите, когато токът спре за повече от 24 часа, а от енергоразпределителното дружество не отговарят на телефонните обаждания? Явор Павлов отиде в офиса на енергото, но не само, за да получи информация.

10. Бутане, блъскане с лакти и кавги избухнаха заради по-ниската цена на кебапчета в съседна Сърбия. Видео показа до каква степен напрежението ескалира в магазин по време на намаления.

11. Една от най-важните задачи пред всеки овчар е да знае къде му е стадото и да следи животните. Един овчар от Гърция не успява да се справи с това, а след това не знаеше как точно да реагира на последствията…

12. Извънземни ли са? Закъснелият Дядо Коледа с шейната? Или някакви необичайни самолети, които не сме виждали досега? Ето кои бяха светлините, разтревожили потребителите в приложението ни „Аз, репортерът“.

И както всяка година на прага на 2024 г. екипът на bTV Новините отново си пожелава повече позитивни новини и такива с щастлив край!