Мъж от село Калипетрово нахлу в офиса на Енергото в Силистра, за да направи сандвичи за себе си и семейството си за закуска. В селото му нямало ток от повече от 24 часа, а от електроразпределителното дружество не вдигали на телефона, когато звънял.

Мъжът донася разклонител, парти грил (скара), дъска за рязане, хляб, салам и компот. Охранителят прави опит да спре мъжа, но той отказва да си тръгне.

„Искам да направя сандвичи. 24 часа не съм ял и децата ми стоят гладни вкъщи“, казва той.

От гишето му казват – „Началникът каза, че до час и половина ще дойде“. На място пристигат двама полицаи, а след тяхната поява видеото свършва.

Над 100 аварийни екипа на Електроразпределение Север работят по отстраняване на множество аварии по мрежата вследствие на тежката метеорологична обстановка, съобщават от ЕНЕРГО ПРО.

196 хиляди клиенти в 799 населени места са без електрозахранване, предава БНР.

Според кмета на селото, в случая хората могат да се сърдят само на природата.

От Енерго-про заявиха за bTV, че ще внесат жалба в Прокуратурата за вандалско поведение. "Липсата на електрозахранване в дома на клиента се дължи на множеството аварии по електроразпределителната мрежа, причинени от тежката метеорологична обстановка през вчерашния ден", каза от Енерго-про.

Във видеото се използва нецензурен език. Не е подходящо за лица под 18-годишна възраст.