Автобус с работници е излязъл от пътя между врачанските села Фурен и Лесура и е паднал върху къща. Пътуващите са успели да излязат през прозорец. 

Автобусът се обърнал на една страна върху вратите си. Наложило се е пътниците да чупят прозорци, за да излязат. Сред тях е имало хора с охлузвания и други леки наранявания.

Над 42 населени места в областта са без електрозахранване. Частично бедствено положение е обявено и в община Враца заради липса на ток в повече от половината села на общината.

„Знам, че всеки един от вас е в правото си да бъде гневен, че улицата, по която се движи, не е идеално почистена или пък е непроходима. Истината обаче е, че срещу природата невинаги можем да се борим, дори и да влагаме всичките си възможни сили. През последните 24 часа работеше цялата налична техника и въпреки това, ефект почти не се виждаше. Аз самият бях в една от машините през целия ден и мога да ви уверя, че 30 минути след почистването на улицата, тя изглеждаше така, сякаш от там не е минавал снегорин. Затова призовавам всеки един от вас за малко повече разбиране и търпение“, написа кметът на Враца в профила си във Фейсбук.

По разпореждане на премиера акад. Денков и министъра на земеделието и храните Кирил Вътев е създадена организация шестте Държавни горски предприятия да подпомогнат активно с горска техника почистването на снега и отстраняването на щетите. В областите Враца и Велико Търново по искане на общинските и областните власти в почистването са се включили и военни формирования.

Всичко за ситуацията в страната след обилните снеговалежи и силни ветрове следете в нашия онлайн репортаж: