17-годишно момче колабира в дискотека в Пловдив след употреба на алкохол. По думите на бащата - бившият футболист Георги Какалов синът му е употребил и райски газ.

По информация на bTV от полицията също потвърдиха, че непълнолетният е употребил райски газ. Инцидентът е станал в петък срещу събота вечерта в дискотеката, в която беше проведена полицейска акция миналия уикенд.

Момчето е билo в нощното заведение заедно със свои приятели. Майка му е  попълнила декларация, че го пуска на дискотека заедно с пълнолетен придружител. Към 1 часа след полунощ момчето колабирало.

Приятелите му викнали Спешна помощ, било е прието в болница и няколко часа е било в безсъзнание. Бащата е поискал да му бъдат направени тестове за алкохол  и наркотици. Пробата за алкохол показала 0,6 промила, няма открити наркотици.

Собственикът на дискотеката заяви за bTV, че не е информиран и ще провери случая. В полицията е образувано досъдебно производство.

"Няма сведения момчето да е употребявало балон с райски газ. Вътре не се продава райски газ. Вероятно момчето или негови приятели са внесли балонът отвън", казва собственикът на дискотеката Диан Найденов.

Райският газ е забранен за продажба в закрити помещения, каквато е дискотеката. Забранен е за употреба и от лица под 18 години.