По-малко от седмица след „голия“ обиск на полицията в пловдивската дискотека - българската асоциация и сдруженията на заведенията излизат в 11:30 часа на протест пред областната дирекция на МВР в Пловдив. Какви са исканията им?

Заведоха ме на сила в районното управление на МВР. Същата вечер работех в съседното заведение и си тръгвах. Видях обаче, че има клиенти, които бяха видимо уплашени и ядосани. Реших да ги попитам какво се е случило и да ги заснема. Не съм го направила без тяхно желания. Тогава дойде полицай и каза, че трябва да стана поемно лице без да ми каже на кого и за кого“, Антония Камберова.

Жената обясни, че не е искала да ходи в районното управление, но полицаят ѝ е казал, че няма как да откаже. Ето защо тя била принудена да отиде.

Ние няма да търпим. Многократно съм казвал, че нямаме нищо против проверките, но когато те са такива, каквито бяха въпросната вечер, това не е нормално. Няма да търпим точно този произвол, защото това си беше произвол над хората - над персонала и клиентите, които бяха там“, каза от своя страна и управителят на дискотека Радослав Чилингиров.

На днешният протест от сдруженията на заведенията ще настояват за справедливост. Те искат хората, които са отговорни за случилото се, да си „понесат последствията“.

Други управители на заведения също споделят пред bTV, че полицията в Пловдив прави чести проверки, но никога досега не се е стигало до такъв произвол от органите на реда. Според тях това се случва за пръв път. Обикновено проверките са много по-цивилизовани и минават без напрежение.

Протестиращите очакват директора на ОД на МВР в Пловдив да слезе при тях и да им обясни, защо се е стигнало до този произвол от страна на униформените и кога те ще бъдат наказани.