Собственикът на заведението, в което клиенти бяха събличани и проверявани в продължение на часове за наркотици от полицията, сезира прокуратурата.

„Ще окажем съдействие и на всички засегнати, които искат да пуснат жалба. Звънят ни много хора и питат как могат да пуснат жалба към прокуратурата“, каза пред bTV Деян Найденов.

Снимка: bTV

В петък вечерта, когато е проведена акцията, в заведението е имало около 400 души. Всички са били проверени.

В случай, че проверяваният се почувства засегнат – може да търси правата си в съда, коментира вчера Генади Тенев от Синдикат на служителите в МВР. 

Вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че първо ще провери проведената акция на пловдивската полиция и след това ще коментира.

„Обикалял съм доста по света и за първи път ми се случва такова нещо. Никога не ми се е случвало да бъда проверявана по такъв начин в дискотека и да бъда блокиран толкова дълго време без моето съгласие. Бях съблечен чисто гол, бях накаран да клекна. Не ме пуснаха да си тръгна, докато не ми издадат протокол – това се случи след 4 часа чакане“, разказа пред bTV Илия Чешмеджиев, клиент на заведението.

Венета Райнова, управител на дискотеката
Снимка: btvnovinite.bg

По думите на управителя на дискотеката Венета Райкова полицаите са нахлулил в заведението, казали са, че става въпрос за акция и не са обяснили на клиентите какво следва. Никой не е очаквал, че ще бъде блокиран 4 часа - до около 6 ч. сутринта.

Деян Найденов, собственик на дискотеката
Снимка: btvnovinite.bg

Тя уточни, че голи са били събличани и мъжете, и жените в заведението.

Гледайте повече във видеото!