13-а поредна вечер на антиправителствени протести у нас. Днес недоволните отново блокираха движението по бул. „Цар Освободител“ пред Народното събрание.

Демонстрацията беше обявена за 09 ч. Това е втори ден от новата тактика на гражданите – протестите да започват от рано сутрин и да приключват вечерта.

Движението по жълтите павета беше блокирано към 11:00 ч. и отново бе възобновено малко след 13:30 ч. И днес протестиращите дойдоха с книги и плажни чадъри.

В Пленарна зала депутатите пък гласуваха внесения от БСП вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“ на тема корупция. За пети пореден път вотът не мина. „Против“ гласуваха 124 народни представители, „за“ – 102, а „въздържал се“ бяха 11 депутати.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Повдигнаха обвинение за хулиганство на бившия депутат Минчо Спасов. Вчера той беше арестуван в Първо РПУ, след като той и още двама души са спрели две мотриси в метрото на станция „Софийски университет“.

МВР разпространи и кадри от действията на бившия депутат и други двама. Вижда се как приближават таблото с бутоните за спиране на електрозахранването.

Спасов беше освободен тази сутрин. В негова подкрепа имаше нощна блокада пред полицейския участък. Той заяви, че не е хулиган и ще докаже това пред съда.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Към 19:00 ч. демонстрантите блокираха отново движението по бул. "Цар Освободител". Автомобилите преминават нормално по бул. "Ал. Дондуков".

Снимка: Глория Николова

Традиционно протестиращите тръгнаха на шествие, което премина през знакови сгради в столицата - Министерски съвет, Съдебната палата, "Орлов мост" и бул. "Витоша". Към момента няма информация за безредици, недоволството преминава спокойно. 

Снимка: Глория Николова

Днес недоволството продължи 14 часа. От утре протестът е обявен не пред Народното събрание, а пред Министерски съвет. Началният час е 17:00 ч.