Футболната икона Христо Стоичков пристигна в руския град Ростов. Около 2:00 часа бодрият Стоичков излязъл от ВИП-салона в компанията на генералния директор на ФК Ростов Юрий Белоус и говорил пред журналистите.

"Кажете каква е целта на вашето посещение в нашия град?, бил първият въпрос на руски език.    "Неформална- бодро отговорил българинът на родния си език. Дойдох тук по покана на моя добър приятел Юрий. Ние искаме да обсъдим възможността да създадем тук много силен клуб и аз искам да му помогна в това начинание".

Днес в 12.00 часа местно време стартира програмата по престоя на легендарния български футболист Христо Стоичков в Ростов на Дон. Бившият играч на Барселона пристигнал в офиса на Ростов, където накратко се запознал с работата в клуба, разгледал стадиона и базата на жълто-сините. След края на посещението си в клуба Стоичков се отправил да обядва в администрацията на Ростовска област, а в 17.00 часа трябва да пристигне в един от детските домове в града с благотворителна мисия.

Юрий Белоус съобщил на местните медии също така, че Христо Стоичков ще посети мач на младежкия отбор на Ростов на 23 юли, който ще се състои в град Азов, а ден по-късно ще наблюдава и мача на първия състав с Динамо (Москва) от руската Висша лига.

По думите на Белоус планира се и посвещаването на Стоичков като казак. Отделно от това Белоус заяви, че той и българина са намерили много допирни точки във визията им за футбола. Съществуват редица проекти, които двете страни могат да реализират заедно.

"Сега най-главното е, че Христо се съгласи да пристигне тук. Всичко останало ще научите в близките дни, заяви Белоус. Именно генералният директор на клуба беше един от инициаторите за привличането в Ростов на известни европейски футболисти.