След 19-ата си поредна победа на професионалния ринг, Кубрат Пулев говори спокойно за притесненията, които е имал преди мача с американеца Джоуи Ейбъл.

Българският боксьор спечели с технически нокаут в четвъртия рунд, но разкри, че не е бил много убеден, че мачът за защитата на интернационалната си титла на Международната боксова федерация в тежка категория и претедентското място за сблъсък с Владимир Кличко ще е толкова лесен.

„Надявам се да няма повече такива номера, да не ми сменят съперника три дни преди мача. Определено бях притеснен, защото не познавах съперника си, а той е с обратен гард. Не бях правил спаринг с такъв боксьор. В първите два рунда стоях отдръпнат, не исках дори да ме докосва. Отделно и реферът, който също беше американец, ме притесняваше”, разкри Кобрата малко след мача.

Нокаут! Кобрата разсипа Ейбъл, трябваха му само четири рунда  >>

„Когато паднах, не беше нокдаун, аз просто се подхлъзнах. Затова и направих тази демонстрация, защото знаех, че ще използват всяка възможност да ми броят нокдаун. Ейбъл удря лошо, но не достатъчно лошо за един българин”, отсече Пулев.

"Искам да благодаря на всички, които ме подкрепяха пред телевизорите и в залата в Нойбранденбург. Горд съм, че идват толкова много сънародници да ме подкрепят и че отново успях да ги зарадвам. Сега ще отпразнувам успеха с най-близките си приятели, които са тук в Германия и в неделя следобяд се прибирам в България", завърши Пулев.