Веднага след края на двубоя за титлата в тежка категория версия Световен боксов съвет, Мануел Чар поиска реванш от Виталий Кличко. Украинецът спечели с технически нокаут още в четвъртия рунд в мача в залата на комплекс "Олимпийски" в Москва, а причината бе аркада на Чар, която накара лекарите да прекратят мача.

"Радвам се, че защитих титлата си, но за съжаление не по начина, по който всички в моя щаб бихме искали. Решението да се спре боя бе на лекаря, който се ръководи от желанието да избегне рискове за здравето на боксьорите.

Чар е добър боец с голямо сърце. Започна предпазливо, но го принудих да атакува, което доведе и до грешки от негова страна.

Публиката със сигурност искаше повече от този мач, но за съжаление в професионалния спорт се случва и това понякога. Аз също съм бил в подобна ситуация срещу Ленъс Люис. Съжалавям за Чар, и аз исках боят да продължи, но правилата са си правила", коментира Кличко.

Чар обаче директно отправи апел за нов двубой:

"Дойдох в Москва, за да се бия, бях много мотивиран и очаквах да спечеля титлата. Виталий е велик шампион и аз наистина го уважавам. Но тази битка не бе спечелена от Виталий, а на лекаря. Решението да спрем боя не бе от моя ъгъл. Много добре знам правилата и не разбирам как решението да се спре мача дойде от лекар, който излезе от ъгъла на Кличко. Трябваше да се опита да се запечата аркадата, а вместо това двубоят бе спрян почти веднага.

Днес щях да стана световен шампион. Сега обаче казвам на хората, това, което не те убива, те прави по-силен. Искам реванш. Виталий също имаше подобен случай срещу Люис. Тогава Виталий показа супербокс, но Ленъкс спечели. Виталий искам реванш, както и ти искаш отмъщение срещу Ленъкс Люис. Знам, че си шампион, дай ми втори шанс да се бия с теб. Това е най-голямото ми желание", каза Чар на пресконференцията.

Отговорът на Кличко обаче не бе положителен:

"Мануел показа голямо сърце и голямо желание и заслужи моето уважение. Но сравнение с мача с Ленъкс не трябва да се направи, тъй като тогава той ме победи по точките, които бяха отсъдени към момента на прекратяване на мача, а сега имаме технически нокаут, а съм и сигурен, че загуби и всичките четири рунда днес. Разбирам желанието ти, но всички боксьори искат едно и също, представи си какво ще стане, ако се бием само аз и ти. Днес ти имаше своя шанс. Показа голямо сърце и съм сигурен, че ще завладееш най-високите отличия, но битката засега приключи”.

Непримиримият Чар обаче отново се помоли:

"Това не беше бокс Виталий, за да спечелиш, трябва да „убиеш” съперника. Всеки боксьор заслужава да бъде погледнат от своя доктор и да му бъде запечатана раната. Когато гледах мача ти с Ленъкс, тогава ти стана моя идол, защото видях, че си истински мъж на ринга. Моля, дай ми втори шанс, сигурен съм, че целият свят иска да види още една битка между нас”, помоли се отново Диамантения.

"Мануел, има определени правила. Ти не си от дълго време в професионалния бокс. Не може да се позволи претендентите да бъдат само от Световния боксов съвет, аз самият не решавам с кого да се бия, но ако можете да убедите организаторите...

Тук Чар прекъсна Кличко:

"Ако шампионът каже, че иска да се бие с Чар, гарантирано ще има такъв мач”.

Тук думата взе мениджърът на Виталий Кличко,Бернд Бенте, който и провокира клиента си това да не бъде последния му мач, както се очакваше.

"Виталий, имаше хубава кариера, искаш ли да приключи по подобен начин?"

"Дай ми почивка след мача. Утре (б.р. – днес) летя до Киев и скоро ще имам отговор за бъдещите си спортни планове. Трябва да се концентрирам и върху предизборната си кампания", завърши Кличко, който, както е известно, има своя партия в Украйна.