Световният шампион по бокс в тежка тежка категория Владимир Кличко от Украйна и руският му опонент Александър Поветкин направиха вчера отворена тренировка в Москва. Тази събота в руската столица предстои да се проведе най–очакваният боксов мач на годината, в който Кличко ще защитава своите световни титли.

Това ще бъде 64–а среща за украинеца. Той планира да приключи състезателната си кариера следващата година. Претендентът Поветкин пък заяви, че е подготвен добре, но крайния резултат ще стане известен в събота. В щаба на руснака е и световният ни шампион по бойно самбо Благой Иванов. Българският ММА боец присъства на цялата тренировка на Поветкин и беше до него на изказването му пред медиите.

От своя страна Кличко заяви, че в момента стилът на Поветкин много си прилича с този на бившия световен шампион Майк Тайсън.

Мачът е в събота и на него се очакват 14 000 хиляди зрители на Олимпийския стадион в Москва.

37-годишният Владимир Кличко вярва, че ще остане непобеден. В актива си той има 60 победи и 3 загуби. От тях 51 успеха са след реализиран нокаут. Кличко не е губил мач от 2004 година. Съперникът му Поветкин е с три години по–млад. Има актив от 26 победи, от които 18 са приключили с нокаут.