Шефовете на ЦСКА разпространиха декларация, с която настоява ръководството на Българския футболен съюз да вземе мерки срещу изказванията на Калоян Караджинов. Както е известно, след софийското дерби между ЦСКА и Локо (Сф) миналия уикенд (4:1) Кайо нарече Трика ”румънски циганин”. Според декларацията на ръководстово на 30-кратните шампиони, ако БФС не накаже Караджинов, ”червените” може да се обърнат към УЕФА и ФИФА. Ето и какво гласи пълният текст на декларацията:

"Ръководството на ПФК ЦСКА АД с тревога констатира зачестилите напоследък изказвания, засягащи различната националност, етническа и расова принадлежност на спортисти и спортни деятели. Последният случай е свързан с изказването на футболиста на Локомотив (София) Калоян Караджинов и засягащо нашия състезател Еуген Трика. Ръководството на ЦСКА смята, че подобни изказвания уронват престижа не само на българския спорт, но и на България като държава, която е член на ЕС.
В контекста на изискванията на УЕФА и ФИФА, недопустимо е да бъде търпяно подобно нецивилизовано отношение от хора, участващи в българския спорт и във футбола в частност. Това безпардонно поведение се превръща в опасна тенденция, която може да доведе до ескалация на напрежението в средите на футболните фенове, от което потърпевши могат да станат спортистите с различна националност и различна етническа или расова принадлежност.
Изказваме своето несъгласие с всяка подобна проява и настояваме компетентните органи и комисии на БФС да направят необходимото, проявите на нетърпимост да бъдат адекватно санкционирани и да не бъдат допускани по българските стадиони и спортни състезания. Ако това не бъде направено, ръководството на ПФК ЦСКА АД си запазва правото да сезира компетентните органи
на УЕФА и ФИФА".