След победата с 5:1 над Ботев старши треньорът Станимир Стоилов даде интервю за сайта на Литекс в което анализира представянето на неговите футболисти до момента, като сподели и мнението си за двата квалификажионни мача за световно първенство срещу Ейре и Кипър.  

"Прекалено много се наблягаше на това, че Литекс едва ли не е фаворит номер 1 за титлата. В момента моето желание е тимът ми да заиграе футболът, който аз искам. После ще мислим за нещо по-голямо. Иначе Литекс по нищо не отстъпва като игрови почерк на другите отбори. Но за съжаление все още ни бягат резултатите. Аз заради една победа или една загуба няма да си променя разбиранията и вижданията за футбола", заяви Стоилов.

Специалистът допълни, че играчите на България ще продължат да играят със същото желание и ще се борят до края на квалификациите за Мондиал 2010.

"Най-важното беше, че срещу Ирландия и Кипър отборът показа емоция и желание за добър футбол. Хубаво бе, че хората подкрепиха националния отбор. Феновете и отбора бяха едно цяло", каза Стоилов.

Селекционерът смята, че с връщането на играчите, които не взеха участие в  квалификациите, националният отбор ще бъде "освен класен колектив", но и "класен отбор".

Стоилов смята, че когато обичаш футбола и искаш да работиш за него, а не да говориш само, можеш да свършиш достатъчно добра работа. Според него не е проблем той да изпълнява и двете функции като треньор на Литекс и националния отбор.