Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че участието на отбора в Лига Европа ще помогне на тима за по-добро представяне през следващата година. "Армейците" загубиха последната си среща в груповата фаза от Рома с 0:3 на стадион "Васил Левски".

"Участието ни в Европа е едно добро начало за европейския имидж на ЦСКА. Можеше да спечелим и повече точки, но това е реалността. Трябва да си го признаем и да вървим по-добре през следващата година", бяха първите думи на Пенев след двубоя.

"Играхме срещу три силни отбора, които играят добре и у дома, и като гости. Плюс, минус няколко точки, пак щяхме да сме на това място. Това е отражение на българската действителност и по-точно - на българския футбол. Мен това лично не ме изненадва ", допълни още Пенев.  

"През първото полувреме ЦСКА определено бе по-добрият отбор, българите владееха топката, контролираха терена. А ние изчаквахме своя момент. Второто полувреме бе наше. Много съм щастлив за Черчи - това бяха неговите първи два гола за сезона. Доволен съм и от двамата дебютанти. Поздравления за колегата Пенев. Той е изградил отличен отбор, който знае как да разиграва топката. Липсва му обаче типичен голмайстор", бе краткият анализ на старши треньора на Рома Клаудио Раниери.

Интервютата с Любослав Пенев и Клаудио Раниери след срещата вижте в прикрепения файл.