Локомотив (Пловдив) ще излезе с най-добрия си състав срещу Славия в съботния мач между двата тима от втория кръг на "А" група. Това съобщи на пресконференция днес старши треньорът на "черно-белия" отбор Иван Маринов, като добави, че всичките му футболисти са здрави. Той поясни, че столичния тим е много сериозен съперник, разполага с добри футболисти и ще играе важна роля в шампионата. "Нашите амбиции са да победим, още повече, че сме домакини и сме длъжни да зарадваме многобройните ни фенове", каза Иван Маринов.

Той добави, че е доволен от изявите на взетите под наем футболисти от ЦСКА Иво Иванов и Александър Бранеков в двубоя с Локомотив (София) в столицата. В случай, че двамата играчи продължат да играят добре и се развиват пловдивският клуб ще се опита да ги купи от "армейците" още през зимната пауза. Бразилецът Даниел Моралес, който бе привлечен от ЦСКА в Локомотив (Пловдив) е в добра спортна форма. До края на днешния ден ще стане ясно дали защитникът ще може да бъде картотекиран за "черно-белите", тъй като все още не му е издаден документ от имиграционните власти за престоя му в България.

Вратарят Стоян Колев остава на този етап при "черно-белите". Относно интереса на Левски (София) към Мартин Камбуров Иван Маринов каза, че е получил тази сутрин уверение от самия футболист, че ще остане в Локомотив (Пловдив). Наставникът на "черно-белите" добави, че селекцията в отбора
ще продължи. Иван Маринов каза още, че е одобрил дошлия на проби в Локомотив (Пловдив) ганаец Бертран Хактам и сега ще се водят преговори с мениджърите му за подписването на договор. От следващата седмица работа в Локомотив (Пловдив) ще започне кондиционния специалист Трендафил Терзийски. Генералният секретар на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов каза, че е получил уверение от Слави Трифонов и екипа му, че веднага след техния концерт тази вечер на стадиона в парк "Лаута" ще започне демонтирането на сцената. Така футболистите ще могат да тренират от утре на централното игрище на стадиона. В момента те се готвят на помощното игрище. Наемът, който община Пловдив ще получи за концерта на Слави Трифонов и Куку бенд ще бъде в размер на 8000 лева. Местната власт ще прати свои работници да помогнат в почистването на стадиона.

БТА